Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

SONDAKİKA: İBB’ye Yönelik 3. Dalga Operasyon! Yeni Tutuklamalar

İBB’ye yönelik 3. dalga operasyonda 13 kişinin tutuklanmasının ardından bir operasyon daha düzenlenirken, 13 kişi tutuklandı.

İBB'ye yönelik 3. dalga operasyonda 13 kişinin tutuklanmasının ardından bir

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) yönelik yürüttüğü yolsuzluk soruşturması kapsamında yeni bir operasyon düzenlendi. Soruşturma kapsamında, İBB iştiraki olan Ağaç ve Peyzaj A.Ş.’nin ihalelerinde usulsüzlük yapıldığı iddiasıyla 7 kişi gözaltına alındı.

Gözaltına Alınan 7 Kişi Mahkemeye Sevk Edildi

Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüpheliler, İstanbul Adliyesi’ne sevk edildi. Savcılık sorgularının ardından 7 kişi, “ihaleye fesat karıştırma” ve “rüşvet” suçlamalarıyla tutuklama talebiyle nöbetçi sulh ceza hâkimliğine gönderildi.

Medya A.Ş. ve Kültür A.Ş. Soruşturmasında 13 Tutuklama

İBB’ye yönelik devam eden yolsuzluk soruşturması yalnızca Ağaç ve Peyzaj A.Ş. ile sınırlı değil. Önceki günlerde, İBB iştiraklerinden Medya A.Ş. ve Kültür A.Ş.’de gerçekleştirilen ihalelere ilişkin usulsüzlük iddialarıyla 20 kişi gözaltına alınmıştı. Adliyeye sevk edilen şüphelilerden, aralarında İBB Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Taner Çetin’in de bulunduğu 13 kişi tutuklandı. 7 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Soruşturma Derinleşiyor

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın İBB’ye yönelik başlattığı geniş çaplı yolsuzluk soruşturması devam ederken, farklı iştiraklerdeki ihalelere ilişkin usulsüzlük iddialarıyla ilgili yeni gelişmelerin de yaşanması bekleniyor. Kamuoyunun yakından takip ettiği dosyada, ilerleyen günlerde yeni gözaltılar ve tutuklamalar gündeme gelebilir.