Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Narin Güran Davasında Mahkeme Hakimi HSK’ya İkinci Kez Şikayet Edildi

Güran ailesinden sanık avukatlarının mahkeme hakimini, Hakimler ve Savcılar Kurulu’na (HSK) şikayet etmesinin ardından tutuklu Mehmet Selim Atasoy da avukatı Mehmet Selim Aslan aracılığıyla mahkeme hakimini HSK’ya şikayet etti.

Güran ailesinden sanık avukatlarının mahkeme hakimini, Hakimler ve Savcılar Kurulu’na

İlk Duruşma Sonrası Hakime Şikayet

İstanbul 17. Asliye Ceza Mahkemesi’nde 14 Nisan’da görülen ilk duruşmanın ardından, Güran ailesinden sanıkların avukatları 17 Nisan tarihinde mahkeme hakimi hakkında Hakimler ve Savcılar Kurulu’na (HSK) resmi şikayette bulundu.

Şikayet dilekçesinde, duruşmada sanıklara susma hakkı ve diğer yasal haklarının hatırlatılmadığı, savcı tarafından iddianame okunmadan doğrudan savunmalara geçildiği belirtildi. Ayrıca ilgisi bulunmayan bir derneğin davaya müdahil olarak dahil edildiği, sanıklara isnat edilen suçun alt sınırının 6 ay olmasına rağmen tutukluluk süresinin 7 ayı aştığı vurgulanarak, duruşma hakimi hakkında soruşturma başlatılması talep edildi.

Savcı Mütalaasını Verdi, Duruşma Ertelendi

25 Nisan’da yapılan ikinci duruşmada savcı, esas hakkındaki mütalaasını sunarak, 6’sı tutuklu 3’ü çocuk olmak üzere 15 sanık hakkında 6 aydan 5 yıla kadar hapis cezası talep etti. 2 Mayıs’ta görülen üçüncü duruşmada ise mahkeme heyeti tutuklu sanıkların mevcut durumlarının devamına karar verdi. Sanık avukatlarının mazeret sunmaları üzerine duruşma 30 Mayıs’a ertelendi.

Aynı Hakime İkinci Şikayet: “Tarafsızlığını Yitirdi, Kötü Niyetli Davranıyor”

Davada tutuklu yargılanan Mehmet Selim Atasoy’un avukatı Mehmet Selim Aslan da 2 Mayıs tarihinde mahkeme hakimini HSK’ya şikayet etti. Şikayet dilekçesinde, mahkemece sunulan delillerin dikkate alınmadığı ve yalnızca karşı tarafın beyanlarıyla karar verildiği savunuldu. Avukat Aslan, müvekkilinin suçla doğrudan bağlantısının olmamasına rağmen 8 aydır tutuklu bulunduğunu belirterek, “Hakim açıkça tarafsız davranmıyor, kasıtlı olarak müvekkilime eziyet ediyor” ifadelerini kullandı.

“18 Kurşun Sıkan Serbest, Müvekkilim 8 Aydır Tutuklu”

DHA’ya konuşan Avukat Aslan, 2024 yılında yaşanan ve güvenlik kamerasına da yansıyan bir olayda, iki kişiyi silahla yaralayan şüphelinin aynı hakim tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığını hatırlattı. Bu örneği kendi müvekkiliyle karşılaştıran Aslan, “2 kişiye 18 kurşun sıkan şahıs serbest bırakılıyor ama müvekkilim, alt sınırı 6 ay olan bir suçtan 8 aydır tutuklu” dedi.

HSK’ya verdikleri şikayet dilekçesinde, hakimin tarafsız davranmadığını ve yargı sürecini kötüye kullandığını iddia ettiklerini ifade eden Aslan, CMK’nın 148. maddesine atıfla müvekkilinin beyanlarının çelişkili olması gibi gerekçelerle tutukluluğun devam ettirilemeyeceğini belirtti.