Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Günlerce Konuşulan Tekel Bayi Cinayeti Davası İstinaf’ta

İstanbul Esenyurt’ta geçen yıl temmuz ayında Batuhan Bayındır (20) ile Yunus Emre Erzen’in (24) yaşamını yitirdiği tekel bayisi saldırısına ilişkin açılan davada mahkeme, Tarık, Murat, Azat ve Servet Özer’in ‘kasten öldürme’ suçundan ayrı ayrı 2 kez müebbet hapisle cezalandırılmalarına karar verdi. Mahkeme, 4 sanığın ayrıca ‘kasten öldürmeye teşebbüs’ suçundan ayrı ayrı 11 yıl hapis ile cezalandırılmalarına hükmetti.

İstanbul Esenyurt’ta geçen yıl temmuz ayında Batuhan Bayındır (20) ile

Tarık ve Azat Özer, “ruhsatsız silah taşıma ve bulundurma” suçundan altı ay hapis cezasına çarptırıldı. Adem Kılıç, Erdal Adıyaman, Nimetullah Özer ve Hüsamettin Ahmetoğlu ise “suçluyu kayırma” suçundan bir yıl altı ay hapis cezası aldı.

Erzen Ailesinin Avukatı Dosyayı İstinafa Taşıdı

Hayatını kaybeden Yunus Emre Erzen’in ailesinin avukatı Kerim Bahadır Şeker, verilen cezaların yetersiz olduğunu savunarak dosyayı İstinaf Mahkemesi’ne taşıdı. Avukat Şeker, 50 sayfalık kapsamlı bir dilekçeyle ceza artırımı talebinde bulundu.

“Sanıklar İftira Attı”

Cumhuriyet gazetesine açıklamalarda bulunan Av. Kerim Bahadır Şeker, mahkemenin olayın anlatımında doğru bir çerçeve çizdiğini ancak olayın niteliğini hafiflettiğini belirtti. Şeker, “Mahkeme, olayı tasarlayarak ve kan gütme saikiyle işlenen bir cinayet olarak değil, yalnızca ‘kasten öldürme’ olarak değerlendirdi. Bu büyük bir eksikliktir,” dedi.

Şeker ayrıca, maktul Batuhan Bayındır’ın ailesinin şikâyetinden maddi karşılıkla vazgeçtiğini hatırlatarak, “Bu durumu fırsat bilen sanıklar, suçu Yunus Emre Erzen’in üzerine atarak, onun silahından çıkan mermiyle Batuhan’ın öldüğü yönünde iftirada bulundular,” ifadelerini kullandı.

“Adalet Yerini Bulana Kadar Mücadele Edeceğiz”

Avukat Şeker, hukuki süreci sonuna kadar takip edeceklerini belirterek, “Yunus Emre’yi 8 kurşunla hayattan kopardılar. 23 yaşında bir gencin umutlarını ve geleceğini yok ettiler. Biz bu davayı yalnızca bir cinayet davası olarak değil, bir adalet mücadelesi olarak görüyoruz. Sanıkların ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası alması için tüm hukuki yolları kullanacağız,” diye konuştu.